tisdag 25 december 2007

Juldagen

Vi är inte så många men vi är några få som inte har tagit oss ur hus och hem idag för att gå ut och göra stan osäker. Jag är hemma i billdal, två mil söder om göteborg, och funderar på min brist på spontanitet. Det sägs ju att man ska vara spontan för att få ut så mycket som möjligt av livet yadajada. Ibland vill jag bojkotta det och tänka att det är ju värt att slappa lite också. Just nu funderar jag emellertid på att mitt nyårslöfte (trots att jag inte brukar syssla med dem och tycker att de är rätt fåniga men det är bara jag) ska vara att bli mer spontan.

För just nu hade jag nog helt ärligt hellre varit i stan och druckit öl med syster och joanna. Nu har jag och andreas iaf bestämt att nästa år, banne mig, då ska vi alla vara ute på juldagen.

måndag 24 december 2007

god jul alla fina! jag får passa på att samtidigt önska er alla en underbar vistelse i fjällen över nyår. Jag själv ska köra Daniels, martins, karins och min bil till västerås för att sitta där och häcka med min karl. Det kommer nog bli fint den också, men det hade varit såå å bra att hänga med er också.

Lova att inte bryta några ben, eller annat tråkigt och häng inte för mycket på afterskiin.

Vi ses nästa år!

onsdag 12 december 2007

bikt

Det bästa jag gjort idag är att sova jättelänge och äta jättemycket frukost. sen har jag surfat lite på internet och blivit olidligt trött på allt som har med studenter och studentliv att göra och längtat lite efter verklighet, lite efter stockholm, lite efter bökevik, lite efter EN GOD BOK. kan ha att göra med min ångest över att aldrig (sällan!) slutföra saker och ting, såsom korståg mot KK och Smålandsprojekt som jag lämnat hängandes i luften.

det här är ju bloggen som ska vara full av det bästa i livet, det bästa livet. och jag tar alldeles självklart plats här, mer än de flesta andra brer jag ut mig till synes skamlöst. detta, men inte bara detta utan livet i övrigt har fått mig att börja spåna på en "sämsta"-lista, lika självcentrerad som allt annat, dvs en "det sämsta med lisa"-lista.

  • att jag ibland slutar försöka ta mindre plats och lämna utrymme till de som inte hävdar sig på samma sätt (högljutt och snabbt) som jag. som att liksom ta lite semester från ansträngningen att göra rätt och tänka att det kanske räcker med att veta att man gör fel.
  • att jag inte är en "closer", en avslutare. för många påbörjade projekt, för många löften hängandes i luften, för många saker som samlas på hög.
  • att jag är en slarver och dålig på att hantera pengar - de bara liksom försvinner.
  • att jag är klumpig och tar sönder saker, går in i saker och tappar och glömmer saker som t.ex. min mobiltelefon igår och era serviser och aj mina axlar av alla dörposter jag krockar med.
andra saker som är rätt uppenbara är jag inte riktigt mogen för att skylta med ännu, kanske för att de känns antingen för svåra att arbeta med eller för dumma eller bara inte helt klara ännu, utan snarare under konstruktion och uppe för diskussion. det här med tävlingsbehovet, mitt oresonliga förakt mot parförhållanden, behovet att skriva om mig själv SÅHÄR och det där som ofta betecknas som kontrollbehov t.ex. alldeles uppenbart så tycker jag ju inte att denna smolk i bägaren är skäl nog att gömma mig i en grotta utan utgår ifrån att det är lite okej ändå, att man är en så jävlig människa. snart kanske jag skriver en alldeles vanlig hyllning till mig själv, som sig bör på "bästa livet", men tills vidare är det helt okej att föreslå fler saker till min sämsta-lista eller kanske rösta om den inbördes ordningen bland 4 ovanstående punkter i kommentarerna.

tisdag 4 december 2007

cool tjej

jag har tittat på robynvideos på youtube, nya videos med anledning av uk-release av "robyn"-skivan. allt är bra, sjukt bra och coolt hela tiden och robyn är den bästa artist som finns, jag kan då inte komma på någon bättre. och cool. och snygg. och rolig och härlig. och bra. ibland så pratar vi om hållbarhet, vad som håller i sig och jag har kanskekanske med anna järvinen på min lista och lite popband men fan alltså ROBYN! från att jag hade robynfrisyr (det hette så, en sån där kort uppklippt blond page) och silverjacka i femman tills nu när jag vill att vi ska gå ut och dansa och sprita jag och robyn, och prata om saker som man behöver prata om såsom självförverkligande och coolhet, och bara ha det gött. jag kan fortfarande alla texter från hennes första skiva. robyn for life, heja robyn!