torsdag 27 augusti 2009

Le petit déjeuner

Frukost alltså, är de inget vidare på i det här landet. Och ändå heter det den "lilla lunchen" och lunch vet vi ju som bekant att de är desto bättre på, med trerätters i skolmatsalen och så vidare. Igår åt jag frukost på ett café i Paris, jag fick en pulvercappucino (med hälften chokladpulver?), en croissant (Jo den var jättegod Andreas) och färskpressad apelsinjuice (!) i ett litet glas. Vilket jag stod mig på i ungefär en timme. Idag har jag ätit frukost på vandrarhemmet (ingår i priset) där jag för tillfället bor och blev positivt överraskad eftersom jag blivit förvarnad av mina tjeckiska rumskamrater att den inte var mycket för världen. Värre har man ju varit med om. Fick en plastbricka i handen och där stod en korg med små baguettebitar, smörpaket, små behållare med naturell joughurt och sylt, en kanna apelsinjuice, en skål med (stötta förvisso) päron och så slutligen en kaffemaskin där jag fick hjälp att trycka in 'café au lait'. Jag har aldrig gillat baguette eftersom kanterna skär sönder tandköttet men joughurten var fin, dock liten. Allting är ganska litet i den här staden. Petit, petite, petits, petites. Frukosten, husen, bilarna och gränderna. Det blir som ett enda myller, ett dockhus. Fontänerna är emellertid stora och varningsskyltarna för vad vad ska ta sig till om man drabbas av den nya influensan likaså.

Idag ska jag gå på bostadsjakt, önska mig lycka till. När jag blir hungrig tar jag bara ett bett på min camembert som jag har i ryggsäcken. Pussar och kramar

3 kommentarer:

Andreas sa...

Lycka till!

I övrigt så tycker jag den frukosten som du först beskrev lät helt perfekt.

Fia sa...

Lycka till!!! Håller båda tummarna för att du alldeles snart fixat en fin lya att äta stadiga frukostar i. Jag hade nog svultit ihjäl i det där landet. Iaf på morgnarna.
Puss

Mia sa...

Lycka till! Kanske ska skicka ner lite fiberhavregryn när du har fast adress?