torsdag 29 maj 2008

man ska inte tro det blir sommar

t.ex. måste jag åka till media markt och reklamera min mobil, cykla till orkanen med alla försenade böcker, posta peggys andra nyckel till ä-holm (buhu), ringa till mitt sommarjobb och säga att jag inte kan komma på introduktion, ringa till optikern och undra varför mina glasögon inte har kommit när de sa att de skulle vara färdiga efter en vecka (i lördags) och framförallt; packa ner allt mitt bohag i kartonger och väskor. på lördag flyttar jag till blekinge.

har läst om sjuksköterskeavtalet nu på morgonen, blev oerhört sorgsen. så väldigt många besvikna syrror runt om i landet. vårdförbundet blir en tacksam karikatyr på hur fackförbunden utarmats och tappat fokus, undrar lite om de bryr sig om att de skjutit sig själva i foten nu. tack o lov är nog kämpaglöden större på annat håll och man får väl hoppas att vartenda liten besviken sjuksköterska visar det nu, tillsammans, tar upp pinnen där vårdförbundet tappat den och vässar den. pepp till alla dem, till alla er. sluta inte, gå inte på det när de säger att ni inget är värda.

ps. så lämnade vi slutligen in vår rapport i natt. jag tycker den blev skitdålig men det är skönt att det är över. sommarlovet är bara ett seminarium away

måndag 26 maj 2008

Fira sommarlovet

nej jag är inte sponsrad av resedagboken,
pripps eller norrlands guld jag är bara väldigt
dålig på bildredigering. men kom kom kom!
hittills två säkra: jag och fia

lördag 24 maj 2008

Närvarande: Andreas, Lisa och Emma. Dagens fika: italiensk glass

men jag älskar dem som finns, vartenda en!

fredag 23 maj 2008

aktivafest 2005

idag kommer emma till skåne. vi ska gå på aktivafest på smålands. sista innan terminen slutar, magda och massa andra ska avtackas.

för ganska exakt tre år sedan var jag och emma på en annan aktivafest på smålands. det kan ha varit min första som sittandes i styrelsen. det var cowboysare och indianertema. emma och jag hade förmodligen precis lämnat in vår b-uppsats i genus som handlade om just smålands. jag bodde på dacke och hade kommit att lära känna jämlikhetsutskottet, jämut, och därmed andreas, fia, sofia och några andra mer perifieriska deltagare. jag tyckte det var helt fantastiskt. jag tyckte det var en mycket lovande framtid eftersom det fanns så fantastiska, kloka, smarta, vackra människor. de i jämut var nästan för bra fär att vara sanna. jag var helt upp över öronen förälskad. jag älskade torsdagar, jag älskade våra fester, jag älskade kärlekståget, älskade vartenda ett av de många mailen vi utbytte den sommaren när vi inte kunde ha våra sammankomster så ofta.

Tänkte bjuda på lite våren 2005 nostalgi:

westernaktivafest 050603. emma och andreas.

westernaktivafest 050603, fia på expen
ritar en bild av semlan som då fortfarande hette selma
då man fortfarande rökte och hade efterfester på expen

Vibrator 050312
pg och emma (då som danskommissarie)

050501, första maj med smålands
sofia i lundagård

Smålands 050509, invigning av kulturveckan
fia letar godis i buskarna

jämufest 050511, emmas place, korpa

tilltugg på samma fest. vi hade alltid veganskt fika
fast jag tror att vi alla egentligen åt äggochmjölk då?

jämuöl på ariman 050609,
andreas

fia

vi fick åh så flotta paket!

med sådana här i

JÄMLIKHETSUTSKOTTET PÅ SMÅLANDS 2005

FRIENDS FOREVER


torsdag 15 maj 2008

Dag

idag har jag pratat med människor som inte fattar att de är rasister. de fattar ingenting and it's killing me. sen har jag sett folk som jag gissar vet om att de är rasister men på något jävla vis lyckas rättfärdiga för sig själva att de stoppar alla med lite för mörkt hår som går av köpenhamnståget, ställer dem mot en mur inne på centralen och avkräver dem "pass och papper". så jävla jävla jävla otäckt jävla jävla sviniga människor ...och jag har ingen positiv tvist på det hela. ingen stoppade förnedringen, inget stoppade fascisterna och ytterst få ens märkte att det hände...

allt jag ville skriva efter det där
allt jag ville lyfta i bästa livet är så jävla ingenting
vi väger inte upp det, vi väger aldrig upp det

tisdag 13 maj 2008

Solitude

Jag skulle bara säga att jag är i det närmaste religiöst säker på att det finns på riktigt, att det är betydelsefullt, värdefullt och essentiellt viktigt i livet och för självkänslan. Vet ni vad jag menar? Vi har pratat om det förut. Jag menar såklart underbara ensamma stunder. Vi har pratat om den där perfekta stunden är värd något eller iallafall lika värd om man aldrig får dela den med någon eller återberätta den för någon. Om man aldrig få ta ett kort och definitivt inte lägga upp det på bloggen eller facebook. För att bevisa min tes kan jag självklart inte berätta om mina underbara stunder av ensamhet. Om hur jävla vackra de är, hur jävla bra jag har det ibland, utan er. Och att jag hoppas hoppas att ni känner likadant. Att ni ibland kan vara själva och insupa omgivningen och känna er egen närvaro i nuet och tänka fyfan va bra det är nu, jag vill bara vara här och just såhär. Att ni kan ladda med ensamhet inför sjukligt intensiv fantastisk gemenskap en annan dag. Jag vet att det är på gränsen till nyreligiöst, fanatiskt, new age, lyssna-på-din-inre-röst-whatever... Jag skulle bara säga att det är på riktigt, helt ok, och helt jävla fantastiskt. Värt. Värt att testa. Testa att göra dig glad och leva i nuet, att aldrig berätta. Det är rätt gött faktiskt... XO Mia

fredag 9 maj 2008

kanske sista turen med Peggy



Jag försökte fota rapsfälten. De är så gula!

Sen lämnade vi Peggy i Pomona och åt pizza på... Vad hette pizzerian andreas? Det var gott för det var banan, jordnötter, ananas och curry på. Väl tillbaka i malmö så åt jag hallon en stund i solen innan jag gympade och nu är jag hemma och det är helg och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske sy??

måndag 5 maj 2008

Peggy


vem vill INTE åka med?

söndag 4 maj 2008

Min Egen Lilla Plan

TENNIS. Vad tror ni om det? Melpen har blivit ombyggd till tennisplan för stället är inte längre till för hundar, fyllon och annat pack utan för barnfamiljerna i bostadsrätterna runtomkring. Men det är ju rätt kul att spela tennis, inte för jag kan riktigt men tycker det skulle kännas rätt soft att dra ner på melpen och spela tennis. Man kan ju lära sig. Andreas: du får ha dina små vita shorts. Är ni med? Någon som har racketsar?